tisdag 24 mars 2015

ARRIVEDERCI !

Den italienska delen av resan närmar sig sitt slut. Vi har 5 mil och 2 dagars internet kvar, innan vi lämnar landet för den här gången. Eftersom vi är tidiga på väg hem, kommer vi att kolla vädret, innan vi drar oss norrut. Vi tänker göra olika stopp utefter Rivieran, besöka konstmuseer och nationalparken Camargue, med de svarta tjurarna, vita hästarna och med ovanlig flora och fauna. De mest berömda konstnärerna har bott här i olika perioder och lämnat kvar konst, som gåva eller betalning.
Hur det blir med internet på resan genom Europa vet vi inte än, så det kan vara sista inlägget för den här gången. Tack alla ni som har hängt med oss!
Vi har utnyttjat motorvägen på Italiens västra kust på färden norrut. Tråkigt, snabbt och minimal utsikt pga tunnlar och regn. Övernattning på någon Autostop. Trångt på helgen, då alla långtradarna har körförbud. Höll på att bli tokiga en natt på en lastbil som stod bakom oss med full gas, antagligen för att  köra ett kylaggregat. Bosse satte på varningsblinkers rakt mot hans hytt! Där fick han!
Glömde att vi inte längre befann oss på Sicilien och trodde att vi skulle kunna köra ner till havet och parkera med husbilen. Pytt, pytt - i Viareggio hade vi tur och hittade en tom parkering vid en skola. Stränderna var restaurangernas egendom.
Vacker strandpromenad i Viareggio.

Här uppe skulle jag inte vilja bo - kolla vägen!

I höstas köpte vi den bästa och dyraste gps:en.
Vi kan inte säga att den hjälpt oss särskilt mycket. 
Seg, obeslutsam, svårmanövrerad. Tomtom - we don´t like you.

Ööhhh - hur menar du nu?

Tips för er som har en kulle i trädgården.

Mandelträd, mimosa och magnolier blommar för fullt.

Hur kan vi veta att vi nått civilisationen? Jo, vi ser McD och loppisar!

I Viareggio finns ett enormt hamnområde med större lustyachter än jag nånsin sett. 
Alla byggnader närmast havet var båthus. Här räckte det inte med att ha miljoner på banken!
Vackra väggmålningar smyckade husen. Picassostil på en hel del.

Klenoden ska nog ut på påsk-tur. Här fejas det!

En träbåt i jätteformat.

Visst kan Picasso ha målat dessa hästar!

Fred - en viktigt symbol i dessa tider.

Vi har nu landat i en liten by, Laiguéglia, granne med Alassio. Hittade en gratis ställplats med vattenkran. En enormt lång strandpromenad inbjuder till långvarig hundrastning. Längs hela gångvägen sitter gamla foton, som visar livet i byn i början på förra seklet. Husen är vackert dekorerade och mellan stranden och huvudvägen löper charmiga, vindlande gränder.  Påsken är säsongens första, stora utflyktshelg och överallt snickras och putsas det - inkomsterna är på väg!

Vackra hus med målade dekorationer.

Den här illusionsmålningen lurar verkligen ögat!

Kyrktornens kakelkupoler är som en godispåse.

Bilder från förr på gågatan. Kolla i bakgrunden: basen för de fiskrensande kvinnorna.

Fotriktig dirigent!

Visst har italienska polisen vespa, 
hur skulle de annars kunna jaga bovar i gränderna?

En elbil, ropar Bosse och vill gärna provköra.


Gitarr för bläckfisk?

Vi och Kajsa älskar de kilometerlånga strandpromenaderna.

Stränderna städas inför påsken. 
Kommer de att få start på denna rosthög?

Vilka gäster väntar de sig på campingplatsen? 
Två meter bred väg och återvändsgata!

4 kommentarer:

 1. men oj åker ni hemåt redan, men det tar nog sin "modiga tid" innan ni dyker upp i Svedala ;-))
  vi drar nu norrut till gården i norr - vårvintern måste njutas!

  kram kram från oss!

  SvaraRadera
 2. Ni må ha en fin tur hem det begynner ju å bli vår her i nord nu så vi ser frem åt sommeren .til høsten har vi planerat at ta en resa ned til Sicilia og italia

  SvaraRadera
 3. Alla som läser den här artikeln som går igenom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar är idag alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail). com)
  Min bön är att hitta lycka i kärleksliv och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta vad vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två personer verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera