onsdag 8 oktober 2014

SICILIEN RUNT I HUSBIL

"Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr....

oändligt är vårt stora äventyr!"

Ja, så diktade Karin Boye. När vi senast besökte Sicilien, träffade vi ett svenskt par, som i många år seglat på Medelhavet och hade låtit brodera Boyes text på sina kepsar.
Visst handlar det om att bryta upp: från den inrutade, bekväma vardagen med alla kvadratmetrar. Men också från snö, kyla, kallstarter och mörker.
Att avstå från advent, julstjärnan, skinka och klappar. Eller att inte avstå utan ställa husbilen i södern och ta ett flyg för en månad hemma med familj och barnbarn.
Möjligheterna är oändliga.
Vi saknar inte pepparkakor, sillen eller semlorna. Kajsa, hunden, saknar inte nyårsfirandet, även om åskvädren söderut kan vara lika påfrestande som raketerna hemma.
Just nu har vi några dagars stopp i Berlin, staden som har allt att erbjuda. På färjan Trelleborg-Rostock, satt vi i det fina hundrummet, tillsammans med fyra andra äventyrare. Två på premiärresa till Spanien i ny husbil och två på väg till sin gård uppe i bergen vid Malaga.
Vi gjorde ett sovstopp före Berlin med laxmiddag och beundrande blickar på proffsiga 
väggmålningar vid entrén till shop och café.
Vår nya gps vägrar att släppa ifrån sig info om det ena och det andra men vi tog oss ändå in i centrum av Berlin till vännerna Beate och Wolfgang, där mat och sällskapsspel väntade.


Visst kliar det i målarfingrarna, när jag ser detta!
-Fin service i det där Tyskland, tycker Kajsa.
Toan kostar 7 kr, om du inte är av denna storlek. 
Jag såg hur B hasade på knäna in!

6 kommentarer:

 1. Det var roligt att läsa att ni åxå längtar tillbaka till denna fantastiska Ö. Vi räknar med att i början på November köra av farjan i Palermo om allt går som planerat. Vi ses därnere. Kram från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, va ku! Visst ska vi ses! Nu har vi den härliga turen över Alperna och Italiens östkust nerigenom. Sen kör vi klockvis ön runt. Vi hörs!

   Radera
 2. Hoi, ik zal jullie dit keer niet tegenkomen..
  Ik ben nu nog in Frankrijk, ga via Spanje naar Marokko.
  Veel plezier op het mooie Sicilia.
  Groet Michael
  www.vakantie-mikkel.blogspot.com

  Tip: Scala dei Turchi

  SvaraRadera
 3. Åhh vad spännande! Sicilien som en maffiosos! Hoppas du fyller sidan med dina spännande foton. Javisst tänker tyskarna även på de fyrbenta eller de som kryper på knäna inför "Tronen", hahaa...!!! Kram ;D

  SvaraRadera
 4. Så spännande att få hänga med er runt Sicilien, fast här hemifrån.
  Trevlig resa/Yvonné

  SvaraRadera
 5. Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och nu ska jag läsa ikapp er resa!

  SvaraRadera