torsdag 14 november 2013

I TORRT OCH VÅTT!

När vi kom till södra delen av fastlandet, där det gör en vinkel in mot Korinth och Aten, till staden Mesolonghi, fortsatte den välsignade solen att gassa och vi tillbringade tre dagar ute på en sandö med restauranger, toppenbad och palmskugga för Kajsa. B passade på att fylla år, så på fm bjöd jag honom på fika och den godaste chokladkaka vi nånsin ätit! Caféet hade byggt bryggor ut i sjön med plats för sittgrupper och vi blev naturligtvis eld och lågor - kunde vi bygga sådana i Snäcke?
På kvällen åt vi god middag på en fiskrestaurang, med en katt och två hundvalpar som bedjande åskådare. Tyvärr blir många hundars öde likt sommarkatters i Sverige. Jyckarna håller sig till en restaurang, får mat av ägare och gäster under turistsäsongen. Sen stängs matställena och hundarna blir kvar. Då finns inte ens mat i soptunnorna.

På sommaren finns cafémöbler på bryggorna! Häftigt!
Visst är det härligt grekiskt! Grattis Bosse!

Grekerna, både män och kvinnor, verkar väldigt trygga när de badar. De går lite makligt ut i vattnet, börjar simma ut till havs, simmar och simmar till man knappt ser dom längre. Där simmar de omkring och återvänder efter nån timme in till land igen. Inga hajar eller underströmmar här inte!
B svalkar fötterna och kollar om simmarna ute på havet klarar sig.

Jag cyklar gärna i förväg när vi förflyttar oss.
Folk tror jag är ett ufo med cykelhjälm, det har inte ens mc-förare!

Vid hamnen landar fiskebåtarna sin fångst på fm.
 Finklädda kvinnor kommer och handlar 
och rensar fisken där, innan de går hem.

Solnedgångarna ger fantastiska föreställningar.
Bara att sätta sig på första parkett och njuta!

Så var det dags att ta språnget över till vårt mål för vintern: Peloponnesos! Jag vi behövde inte hoppa, det finns en nybyggd, enormt lång och vacker bro över till ön. Färden över kostade 120 kr.

Nu har vi stått på camping i 3 dagar. Våra kompisar Julian och Stina ligger några dagar före oss och skickar koordinater till fina ställen de upptäckt. Välordnat som en charterresa!  Guden Tor har varit på besök i flera dagar och härjat runt ihop med någon grekisk regngud. Vi har fått veta att bönderna här lägger ut förgiftat kött på stränderna för att avliva alla vildhundar efter sommaren! Så det är riskfyllt att vandra där med Kajsa, innan vi hinner reagera kan hon ha glufsat i sig något. Det sägs att veterinärerna säljer paket med motgift, ifall man skulle ha otur, men det känns väldigt oroligt att vistas på stranden!
Campingen är jättestor och charmig, ägarinnan mycket trevlig, varmvattnet outsinligt och det är säkrat 16 ampere, så jag bakade igår och idag får vi ungsstekt potatis och falafel till middag!

Visst blir man glad av färger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar