onsdag 14 december 2011

Lata dagar
 Vädret är strålande här just nu! Vi tackar varje dag för solen, värmen, havet och stillheten. Fyra dagar i sovande byn Agnone Bagni, gör att varenda nerv bäddas in i bomull. Allt bara flyter - tid, göromål, rörelser. Tankearbetet är lika stillastående, internet fungerar inte här. Enda händelserna i byn är när fiskarna kommer, lägger ut nät eller söker lyckan på natten, med spö i lampsken. På helgen ökar trafiken. Bilar drar en repa på enda gatan längs stranden, några ställer bilen för en kort promenad. Duscharna vid stranden strilar friskt vatten och efter trimning får Kajsa en ovälkommen tvättning. Jag skurar vår trasmattan och sköljer både den och mig i duschen. När solen bränner vid middagstiden, tar jag ett dopp och njuter med kaffekopp en timme i solstolen, innan risken för solsveda blir överhängande.
Våra vänner från Kalmar är här och vi kör en boule-turnering, trots värmen. De är bitna av sporten och gör framsteg som alla entusiaster.
En utmärglad tik, som gömmer valpar nånstans i närheten, kommer flera gånger om dagen och får äta riktig hundmat och slipper för några dagar att leta i soptunnorna. Hennes son (Gustav) i en tidigare kull, får också och han och Kajsa leker fint.
Läs om "Lucia på riktigt" på www.mintur.se/medlemmar/paretmedhund.

Åh, va skönt! 17 gr i vattnet, Etna i bakgrunden och en slösande sol!


Dags att trimma Kajsa, skönt att få bort sandsamlande päls på tassarna.
Jag älskar den lilla lastbilen Piaggio! Särskilt när den har min färg!
En liten terrier (i stickad tröja) som nästan kör husses scooter själv!

Jag tror att det är magnolia som blommar.
Jaha, och hur kör man här då? GPS:en tror att den är en hjälp på traven, men....
Utsvulten valptik som får ett skrovmål.
Skötsel? Nej vi blommar ändå, säger kaktusen!
Fisketur i kvällsskymningen.

                                      4 kommentarer:

 1. Tänk att vi ser exakt var ni är!
  http://maps.google.com/maps?ll=37.310316,15.104462&z=18&t=h&hl=sv
  Tror inte detta blir en länk men det går att kopiera och lägga in i GoogleMaps!
  Ni har det gott (fortsätt med det!) och vi längtar dit.
  Det tråkiga med alla hundar är att när man står någostans ett par dagar, får man lätt nya vänner som sedan springer efter bilen när man åker för att de vill följa med. Det väcker känslor!
  Stina & Julian

  SvaraRadera
 2. Husbilen stämmer inte men annars kunde man tro att Bosse & Gunnila står där i slutet av Longomaren på Streetview-bilden i GoogleMaps. ;-)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt det ser ut! Inser att ni är på rätt plats, även om vi saknar er härhemma! Nu är i alla fall nya bloggen igång ;)
  www.jesssican.blogspot.com

  Kram, kram hela dan!

  SvaraRadera
 4. hej Julian o Stina! Jag försökte klistra in länken o den ville att jag skulle ladda ner Google Maps och det skulle ta 3 timmar! Så jag avstod.
  Hej Jess! Hoppas ni har planer på att komma ner i vår! Susanne o Mats kommer för S fyller jämnt! Spännande m bloggen, ska det va 3 st S?
  Kram från kgb

  SvaraRadera