söndag 20 november 2011

Berlusconi?

Vi har sett Berlusconi! Vi tror att det var han som hade stannat sin buss på torget där busschaufförerna tar rast och där vi övernattat. Han har ju avgått (?) och troligen fått jobb som chaufför. Tänk va lätt han fick ett nytt arbete, trots att han misskött sitt förra! Han stod i bussdörren och åt en hamburgare. Tittade åt vårt håll, såg att vi kände igen honom. Vände sig bort när jag tog upp kameran. Gick sin väg när jag bad om en autograf. Hade tänkt sälja den på Blocket och skänkt pengarna till brobygget mellan fastlandet och Sicilien.
Visst är det väl Berlusconi, som nu fått jobb som busschaufför?!!
Italien består av olika delar (landskap?), en del känner vi till, som Toscana och Umbrien. En del är mer
okända, som t ex Le Marche, ett litet område där stövelskaftet börjar och där pyttelandet San Marino, med sina 26.000 invånare, ligger. Från Jerusalum till staden Loreto fördes (enl en sägen) jungfru Marias hus av en hop änglar år 1294. Ett tips till finska familjen Lund, som under flera år flyttat ett jättehus och bloggar om det på www.lundagard.blogspot.com. Det kan gå lättare om man vänder sig uppåt!
Landskapen söder om Le Marche är: Abruzzo, Molise och Puglia. Alla fyllda av pittoreska fiskebyar, vackra odlingslandskap och paradisiska sandstränder. Vi stannade i lilla byn Trani, där en kille på strandpromenaden berättade att de hade vår, "primavera", året runt och att det nu var 20 gr i vattnet!


Åh, dessa charmiga, grovt byggda fiskebåtar!
Fiskegubbarna har alltid ett eget krypin, där de spelar kort, dricker öl och är ur vägen för frun hemma.
Många badade, det var väldigt långgrunt.

Måsarna fördrog att vara torra om fötterna.
Vem vågar ha den nya modefärgen i trädgården?
Strandcaféerna lockade med solstolar och capucchino.Överallt ser vi väggar med graffitti - inget kladd, utan verkligt konstnärliga arbeten. Det verkar som om man anställt spraymålare att utsmycka tråkiga områden och det förgyller verkligen betongväggarna. Även om en del har ruskiga motiv, som hundarna med taggiga halsband.
Läs andra reseberättelser på www.mintur.se/paretmedhund! 
Ruggigt motiv, men mycket skickligt gjord graffitti.

Vad betyder det när man hittar Hjärt-stenar på stranden?

1 kommentar: