fredag 4 november 2011

Ödsligt i Tyskland

Färjan Trelleborg-Sassnitz förde oss ut ur fosterlandet. Vi åkte på budgetbiljett, utanför säsong, under 10 m, det kostade 1100 kr. Kajsa sov gott på fartygets heltäckningsmatta, trots att folk klev över henne. Jag surfade gratis och spelade och tog avsked från Wordfeud. Vad ska jag nu syssla med under långa vinterkvällar?

                                Rastplatserna är ett under av välbyggt och nybyggt och välutrustat.

I norra Tyskland var det grått och dimmigt och hela trakten mot Berlin verkade övergiven och öde. Inga ljus, inga mackar, ingen bebyggelse. B körde i en behaglig lunk, bra för både för dieselförbrukningen och för mina nerver. Dieselpriset här låg lite under det svenska, ibland t.o.m. 1 krona.
Cd-spelaren bjöd oss på Dr Hook: "I don´t wanna be ´loooone tonight...." och jag sjöng med, med min influensahesa röst. "Är vi verkligen på väg" frågade B och jag lugnade honom med ett "ja", fast jag själv inte riktigt kunde ta in det. Han skrattar gott åt när vi stod vid en servicestation i Åmål och jag tyckte han tog för lång tid på sig att fylla vatten. Jag öppnade dörren och skrek: "Skynda dig, vi ska till Italien!"
Närmare Berlin stannade vi på en fin, nybyggd rastplats. Två p-platser närmast butiken hade en ljusskylt: "Kvinnoparkering"! B:s tolkning var att det var extra breda rutor, så att det var lätt att köra in, medan jag trodde att det var för säkerheten; kvinnorna skulle inte behöva parkera längre bakom macken, där det var mörkare. Vad tror ni?

Ljusskylt, som på kvällen visade att endast kvinnor fick parkera i dessa två rutor! 

5 kommentarer:

 1. Håller på dig. Klart det handlar om säkerheten. Hälsa B det.
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Fy fan, helvetes jävlar och allt ont som datorer ställer till med. Jag kokar av ilska. Nu försöker jag för tredje gången lämna en kommentar. Vet inte längre vad jag skrivit. Men en sak i alla fall: Frauenparkplatz har med säkerhetstänket att göra. Kram på er fegisar som lämnar Sverige när mörkret o diset lägger sig över oss tappra som är kvar!

  SvaraRadera
 3. Tänka sig att kommentaren gick in. Men det var då ett jäkla komplicerat sätt att få med några rader till er. Nåväl efter ett par månader har jag väl lärt mig hur man gör. Tur jag hade ett Googlekonto i alla fall. Har ni kommit ner till södra Tyskland nu månne? Själv ska jag dra till Sunne nästa vecka. Ett kvällsmöte om husbilsturism och sen två Turismdagar på Selma Spa. Fast bo - det gör jag i husbilen! Alltid nå´t. Ska låtsas att jag är i Frankrike, tror jag. Tar med en flaska vitt Alsacevin för autencitetens skull. Tschüss!

  SvaraRadera
 4. Håller med Nomadliv. Det var ett rent h att få in en kommentar. Fick öppna ett google-konto för att klara det. Ni missar nog många kommentarer på det. Försök få det enklare om det går.

  SvaraRadera
 5. Vi ska försöka! Vi vill ju ha MÅNGA hälsningar!

  SvaraRadera