onsdag 23 november 2011

Servettmissbrukare!

Vi har alla våra egenheter. Ingrodda vanor och olater. När man som B och jag träffas "på äldre dar", finns bara en sak att göra: låta var och en vara som den är!  Det är för sent att uppfostra varandra, men några små ovanor kan ju behöva slipas bort. Inte hos en själv förstås, utan hos den andre.
Jag plockar gärna med mig tandpetare från restauranger, medan B tar en bunt servetter. Enligt mig ett grövre tilltag. "Du stjäl!" säger jag. "Det är gratis, då kan man inte stjäla", säger B. Vi har bägge varit egna företagare hela livet och vet att inget som kunderna får, är gratis. På McDonalds har vi örnögon på varandra, inte en servett eller tandpetare ska få lämna lokalen oanvänd!
Precis som nunnor, som får sin vägledning från högre ort, har jag nu därifrån fått erfara att jag ska hjälpa B att bli av med sitt servettmissbruk! Ett steg har varit att köpa stora buntar servetter på Ikea, men dom har inte den rätta dragningskraften. En stulen servett är helt enkelt skönare!
Så fort vi kommer till en ort med en lokalavdelning av ASM (Anonyma ServettMissbrukare) har B lovat att gå på ett möte. Väntar med spänning på deras avvänjningsprogram!

Trots att Ikeas servettbunt heter Fantastisk, faller den inte B i smaken.

 Just nu har vi haft några dagar med ihållande regn. Det är mysigt när regnet trummar på taket. Vi har tagit itu med röjning, sortering och pappersarbete. Höll på att skriva strumpstoppning, för det hade gjort idyllen fullständig, men nej....

En solig dag storstädar vi bilen. Åh, va vi sover gott med havsluft i täcket!
 En av mina hobbies är att brodera. De flesta blir förvånade när jag säger det. Jag broderar fritt och vilt, på det klädesplagg som råkar vara närmast. Samlar på vackra garner, knappar och tygbitar. I min sylåda råder oordning. Kaos är granne med Gud! När jag stoppar ner handen i lådan kan vad som hest hända, otroliga idéer föds, resultatet är okänt. Det kan bli himmel eller pannkaka.

En kreativ röra i sylådan. Här finns inga bestämda planer.
Fritt broderat av innehållet i "skattkistan".
Landskapet Puglia (klacken på italienska stöveln) är uppodlat med vindruvor och olivträd. Druvorna pressas till välkända viner och oliverna till jungfrulig olja. En del träd kan vara 3000 år gamla. En del tror att ett olivträd kan berätta uråldriga visdomar, för den som vill lyssna. Hur olivträdet kom till, berättar en sägen: Athena tävlade mot Poseidon om vem som kunde ge människorna det allra nyttigaste. Poseidon skapade hästen från en vattenvåg och Athena satte ner sitt finger i marken, så att ett olivträd sprang upp. Athena vann den kampen!

Finklädd söndagspromenad på sandstranden!
Pappa har två barn i knäet och sitter i framsätet! Vaddå, bilbälte?
Miljoner fåglar fyller luften. Kallelse måste ha utgått till hela södra Italien!
                                

5 kommentarer:

 1. Fniss och skratt. Själva är vi hängivna reklamblads-missbrukare. Har idag varit och handlat i Moura. Lyckades smuggla med oss reklam-blad för två veckors eldning.

  Glöm inte dina ATM möten.

  SvaraRadera
 2. HA oj kan nog också behöva ett ASM möte tar alltid lite många servetter när jag är ute och äter, kan ju vara bra och ha ;)

  SvaraRadera
 3. Då skall ni vara glada att ni inte har en brorsa som sparar på ölglas. Honom vågar jag inte gå på restaurang med!

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt ni verkar ha det! Vintern har inte grabbat tag om oss än men nu är det dags för adventsljusstakarna att komma fram :) Kram Jessie

  SvaraRadera
 5. Ja, nu bildas det väl snart en facebook-grupp av ASM! Det var ju JAG som ville ha medhåll! B sitter här o ler i mjugg, han känner sig stärkt!

  SvaraRadera