lördag 26 november 2011

Ekonomi och flickor

Sparmetod i Italien!

När vi slår på Play Rapport på datorn, hör vi att Italiens ekonomi behöver komma på fötter. Här behövs en klok skomakare för att halvsula den italienska stöveln! Vi har märkt ett tecken på hur man tänker lösa en del av pengaproblemen: brödlimporna urholkas. Då går bara hälften av ingredienserna åt. Man tar då förstås betalt per bröd och inte efter kilo.
I omgivningen finns också tydliga tecken i skyn på hur det står till med världsekonomin. Vid en hamn fanns massor med flaggor, Sveriges fana fladdrade hel o fin, det gulablåa tyget svällde malligt i vinden. Greklands flagga däremot, hade blåst sönder och det var bara en liten remsa blå-vitt kvar. Hoppas det inte också är en symbol för hur det gick för fotbolls-änglarna i Gbg!


Den stolta, hela, malliga blågula fanan.

Den grekiska flaggan/ekonomin - tunnsliten!

Italien är känt för sitt mode och sin design, men knappast för sin jämställdhet. Kanske av den enkla anledningen att den inte finns? Pojkar är pojkar och flickor är prinsessor. De modegalna mödrarna klär upp flickorna från det de är födda. Små tultor snubblar omkring i silverkängor med pälskant, fräcka täckjackor eller skräddarsydda ullkappor. Håret är konstfullt friserat och pryds ofta av en blomma. Hur ska tjejerna kunna hoppa o leka eller klättra i denna utstyrsel? Det går naturligtvis inte! Det är pojkarnas avdelning!Som vuxna är kvinnorna  tvungna (det vet vi sen länge) att släpa med sig en handväska, vad dom än ska göra. Just nu ska det vara STORA väskor, som ska bäras i korta remmar över axeln. För att få dom att sitta kvar, måste man höja ena axeln. Passar ju bra eftersom det finns en fastvuxen mobil i den höjda handen! Alla, bilförare, cyklister, joggare, hundrastare m.fl. pratar oavbrutet i mobiler. Men handsfree - icke!
Vi ska väl inte kasta mobiler i glashus - förra resan spelade vi luffarschack med papper o penna, men nu tillbringar vi kvällarna med roliga appar i våra Galaxy.
Läs om vår första (och sista!) punka, på www.mintur.se/medlemmar/paretmedhund.
Om ni tycker att bloggen ibland ser ut som spagetti och köttfärssås, har satelliten dragit ner rullgardinen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar